Kersen, appels en peren

Ik schreef het al in mijn vorige post. De vingers kriebelen, het hoofd slaat op hol. Ik zit weer volop in een naaiperiode. Voorlopig weer gedaan met haken en breien. Ik probeer zoveel mogelijk stofjes te verwerken waar ik altijd een boontje voor gehad heb, maar toch zijn blijven liggen. En dan ook nog eens met patroontjes die ik super vind, maar nog nooit toe gekomen ben. En voila, ik naaide het kinderbloesje uit Zo geknipt 2!Zo leuk om te maken, een beetje spannend ook. En ja, je mag er niet te veel zelf willen voor denken, doe gewoon wat er in het boek staat. Het tornmesje had ik omwille van die reden toch nog nodig ;-)Maar kijk, onze jongste is een bloesje rijker. Het stofje is al niet meer van de jongsten. Zou je niet zeggen, hé. Ik kocht het al enkele jaren geleden en de prijs stond nog in BEF ... En juist om die reden durfde ik er mijn schaar niet in te zetten. En werd het gekoesterd.


Ik liet onze jongste zelf beslissen welke kleur kamsnaps we er zouden inslaan. Fuchia, dat kon niet volgens haar, want het was toch een tikkeltje anders. Wit, tja, misschien, ... wat vind jij, mama? ... Meisje, jij mag dat nu eens zelf kiezen! Ze weet zo vaak wat ze wil, maar uiteindelijk begint ze te twijfelen en weet ze het niet meer. Nee, wit doen we niet, zei mama, want dan zie je ze helemaal niet en het mag toch een beetje opvallen, niet? Tja, muntgroen of limoengroen is ook wel mooi ... maar kies jij nu maar! De volgende dag viel de beslissing ;-)


De schoenen zijn deze die haar 4 jaar oudere zus vorige zomer (niet al te lang) heeft gedragen en nu zijn ze al perfect voor onze jongste. Het kind leeft op grote voet!Blij dat ik het gemaakt heb! En content met de foto's, want daar voel je toch al een beetje de zomer ... Haar kamertje krijgt binnenkort nieuwe meubels, zo foto's voor de fotowand zal dan niet meer lukken. Jammer.

Reacties

 1. Tof bloesje, het gekoesterde stofje komt zeker mooi tot zijn recht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe dat ook vaak stofje laten 'rijpen' in de kast hahaha.
  Het is prachtig. Dit modelletje staat ook nog op mijn to-do lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohh, ik vind het erg mooi! ik heb zo geknipt 1 gekocht en was eig niet van plan om 2 te kopen omdat er veel dingen in staan die gn kleding zijn (en dat naai ik toch wel het liefste!) maar je laat me twijfelen omwille v dit bloesje. erg mooi en het staat haar ook uitstekend... ze ziet er zo groot uit met haar ballerina's en oorbelletjes. goede keuze van haar, ik vind mint ook het mooist. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat groeit dat kind!! Maar alle, nieuwe schoenen en een schoon bloesje... nu nog zon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De knoopjes passen er perfect bij. Heel mooi bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi bloesje, totaal niet aan het stofje te zien dat het al zo lang in de kast lag! Ik heb al van veel zo geknipt 2 gelezen dat je vooral gewoon de stappen moet volgen, grappig dat het blijkbaar zulke bijzondere dingen in staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo een tof bloesje! Inderdaad prachtig gecombineerd met die mintkleurige knoopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi, en stofje is inderdaad een schat. Hooelijk kan ze er nog lang van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een schattige tandeloze lach! :) en wat een zomers bloesje ook. Instant zin in creme glace!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze avond net hetzelfde patroontje getekend en geknipt. Ook in een roos stofke ;) Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, je hebt dat stofje goed gebruikt, het is echt een prachtig bloesje geworden!
  Ze zal wel veel geniet hebben van zo'n lekker luchtig bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soort gelijkend stofje heb ik gisteren ook in de winkel zien liggen,dus ze is volop mee met de trends.Heel mooi en leuk met die groene kamsnaps erop.Prachtige fotowand!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel zomers, dat gaat ze vaak dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die knoopjes maken het echt af! Love mint! Wat een leuk bloesje.. Moet ik zeker ook op mijn naaiwishlijstje zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi !!!
  De zomergarderobe is al voor een goed stuk aangevuld zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi, ik kan geloven dat je dat stofje gekoesterd hebt.
  Ik tekende het patroontje ook over, maar dan in tuniekversie. Nu moet ik nog beslissen in welk stofje ik het ga maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Roze en mint - altijd mooi!
  Tof zomers bloesje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Reacties
  1. Ja? Dat weet je niet zo van jezelf hé. De oudste lijkt in ieder geval erg op haar papa. Dus ja, dan de jongste op mij hé!

   Verwijderen
 19. Prachtig, ik wil het ook maken, maar zit wat verveeld met het tunneltje en touw, heb je dit ook gemaakt? is me niet zo duidelijk op de foto's... maar ik vind het echt prachtig... dochterlief ook, ze wil natuurlijk ook kersenstofje.... nu maar zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte wel het tunneltje, voorzag zelfs een opening voor het lint. Ik dacht nog op zoek te gaan naar een mintkleurig lint, maar zal dat toch niet doen. Een geloop om dat te vinden en dan zie ik het toch altijd hangen te slingeren ...
   Dus als je gewoon om en om strijkt volgens de breedte van je elastiek, en dan op die breedte doorstikken (voorzie nog een kleine opening, liefst op de juiste hoogte in de zijnaad) en dan ben je er al! Ik weet uit ervaring dat die elastiek niet strak, ja zelfs vrij losjes mag zitten. Maar het kan ook zonder hoor, dan zou ik het iets korter maken, eventueel met splitjes onderaan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts