Onze 10 van 2014

En nu is het mijn beurt om even te neuzen in onze eigen herinneringen. Niet de verre, nee, enkel het afgelopen jaar. Jo gaf me het opdrachtje door en straks geef ik het weer door!
Ik geef toe, ik ben niet het grootste fotografisch talent (de MDH gelukkig al iets meer). Meestal gaat het ding maar mee op echte uitstapjes. Er plakt nog genen kodak (lees smartphone) aan mijn hand dat constant vastlegt. Hopelijk doet mijn geheugen dat wel!

Heel wat constanten in ons fotoarchief. We hebben hier duidelijk voorkeuren!Wandelen, wandelen, wandelen ... het hele jaar rond. Heerlijk ontdekken en een frisse neus ophalen, hier in de buurt of op een verre bestemming.
We kregen hier duidelijke instructies van onze jongste, een beetje dichter, ja ... en toen ontstond deze foto.Gaatjes. Een hele collectie foto's door gaatjes ... Op onze wandeltochten ontdekken we altijd van alles. Waardoor we ook altijd veel langer onderweg zijn dan aanvankelijk gepland. Ontdekken is fun! Ra ra, wiens oog zien we hier?Allemaal beestjes! De raarste, kleinste, eenvoudigste, vervelendste, gekste beestjes. Allemaal mogen ze even poseren voor de lens. Er zitten een paar pareltjes tussen, al zeg ik het zelf. Of ook wel een paar gekke ... Het gaat af en toe eens door mijn gedachten om daar een blogpost aan de wijden, die prachtige fauna en flora!Reizen en reisjes. Helemaal op onszelf. Veel vrijheid en weinig moeten. Deze zomer trokken we voor het eerst naar Kroatië. Een topvakantie. Af en toe doen we een stadje dat we dan helemaal binnenste buiten kuieren, ontdekken, proeven ... zot doen, zoals hier in Split!


Zonsondergangen. Ik durf ze niet te tellen, hoeveel er dit jaar op ons toestel werden vastgelegd. Ik koos bewust voor deze foto. Wat hebben wij geluk met het zicht vanuit onze woonkamer. Vooral in deze periode van het jaar genieten we af en toe van een prachtig kleurenspektakel!Zwart wit zegt soms zoveel meer dan kleur. De favoriete instelling van de MDH om te experimenteren. Ook hier was het moeilijk kiezen. Waarom ik dan deze neem? Mooie foto van onze pre-puber dochter. Maar ook om er even aan te herinneren dat 2014 het 'loom-it'-jaar was! Dat zullen die van ons toch niet meer vergeten. Deze hit sloeg hier keihard in en zorgde voor uren creativiteit. Niet op de foto, maar even geliefd waren bij ons de vriendschapsbandjes.


 De tuin. Ik heb geluk, de MDH heeft groene vingers! En daar genieten we allen samen heel erg van. Altijd in ontwikkeling, altijd weer anders. Het plukfruit rond het kippenhok gaf ons dit jaar hopen vitamientjes. Ik blijf daar versteld van staan hoeveel fruit dat oplevert. Zelfs vorige week aten we nog enkele gele framboosjes.


Selfies. Dat valt eigenlijk heel goed mee. Maar deze foto moest er zeker tussen. Onze kids waren dit jaar voor het eerst samen op kamp. Een hele week alleen thuis. Ja, eerlijk, dat is ook genieten. Veel tijd voor elkaar, dat werden we snel gewoon. Maar toch altijd met je kids in gedachten. Deze foto werd een achtergrond voor één van de brieven die we schreven!


Het jaar van de laatste eerste communie. Ik ging ervoor om zelf een outfit te voorzien. De fotoshoot op zich is zo een plezante herinnering. Lucia gaf zich helemaal voor haar peter, de fotograaf van dienst. Deze foto is het voor mij helemaal, precies zoals ze kan zijn. Een zotte doos.En nu werd het moeilijk kiezen. Wij houden niet zo van grote evenementen en drukke festiviteiten. Dus telt ons foto-archief veel foto's van kleine uitstapjes. Onze kids zitten nu alle 3 in de lagere school. Een heerlijke tijd waar we ten volle van genieten. Al heel zelfstandig, maar ook nog zo aanhankelijk.

Sorry, bovenstaande is absoluut geen rangschikking, maar willekeurige volgorde. Ik deed een beetje zoals in 'alleen Elvis blijft bestaan'!
Kiezen, niet altijd mijn beste kant ...


Het treintjes dendert rustig verder. Ik zag al heel wat overzichtjes passeren. me-timebyseija, Fien en Evelien, hebben jullie zin (en tijd) om ook even te mijmeren? Eigenlijk wel leuk om te doen.


Reacties

 1. Ja leuk om te doen én om te zien! Ook al ken je de mensen op de foto niet persoonlijk, toch leef je een beetje mee e. Toffe selectie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig, die foto's. De meeste fotoreeksen die ik zag zitten vol zomerfoto's, doet me al verlangen naar de warmte en de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh er zitten echt knappe foto's tussen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig !!! (en misschien wel gezien de leeftijd van onze kids ... ik zie heel wat gelijkenissen ;-) ) Mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind al die fotoreeksen die voorbijkomen heel fijn! Mooi foto's heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bekijk ze ook eens, hopelijk tegen eind deze week op de blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zal ik zeker doen! Na het verbeteren van alle examens, het ingeven van de punten en de klassenraden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vonden nog een gaatje voor de klassenraden ;)
   De foto's zijn te bewonderen op http://me-timebyseija.blogspot.be/2014/12/de-10-van-2014.html

   Verwijderen
 8. Ik ga ook eens neuzen in mijn archieven.. Merci voor het stokje :)
  Is de zwarte fleece nog wat geworden? groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig overzicht! Genoten en jullie duidelijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's!Veel plezier is jullie gegeven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts