Meiden willen hoodies!

De hoodie werd al een eind geleden besteld door de dochter. Broer en zus hadden er al een tijdje eentje, ik wil er ook wel zo eentje!
Een tijdje geleden dateert ergens rond de paasvakantie. Het patroon werd toen al uitgetekend, de stof werd samen met Leonie gekozen op het stoffenspektakel. Belangrijk, er moesten zeker ook uiltjes aan de binnenkant van de kap zitten!
Het werd dus dringend tijd dat ik eraan begon. Even vreesde ik dat de 146 misschien al wat klein zou uitvallen. Maar dat was niet nodig, er is nog wel wat 'groeimarge'!Ik was helemaal niet in een 'oranje'-modus toen ik begon te knippen. Moeilijk te verklaren, want ik ben al heel mijn leven een oranje-fan. Een beetje beu zeker? Ik werkte de trui dan ook af met restjes tricot (de uiltjes komen hier nog terug!) en knopen die ik ooit eens bij een stapel stof kreeg.Maar eenmaal van start, had ik er veel plezier in. Je hebt dat al door hé, ik hou wel van tricot. Af en toe lees ik over tricotangsten die overwonnen moeten worden. Ik vind het zo leuk om snel resultaat te hebben. De knoopsgaten deed ik volgens 'het boekje', ik span daarvoor enkele draden van de stikzijde over mijn knoopsgatenvoetje. Deze komen dan onder de zigzag van het knoopsgat terecht, waardoor het knoopsgat niet gaat golven.
Wil je scoren bij een prille tiener, voorzie dan zeker de duimgaten zoals hier beschreven! Let wel, verleng de mouwen dan een beetje. Dat deed ik althans en het mocht misschien nog een beetje meer.

 
Ik hou wel van de kap met de twee knopen. De hoodie werd al uitgebreid getest en goedgekeurd (en heeft zelfs al een minigaatje, op een niet al te zichtbare plaats, denk dat ik daar mijn 'verstelwerksteek' op mijn machine eens over zal laten gaan.)
De stof is eigenlijk heel dik en lekker warm, ik denk dat ikzelf nu aan de beurt ben. Of begin ik eerst aan een comfy sweater voor de MDH?

Het patroon vind je hier, ik liet de versnijdingen gewoon achterwege!

Reacties

 1. Zo ne gezellige sweater me duimgaatjes, ge zou bijna gaan verlangen naar gure herfstdagen.
  Staat ook al heel lang op mijn to-do-lijsje maar het komt er maar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!! Zo eentje zou ik ook nog wel willen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en dan moet je er ook nog ééntje maken voor tante Greet! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk. Mijn dochter heeft haar bestelling ook al geplaatst, maar nog niet aan toe gekomen. Maar nu ik jou ervaring hiermee lees, kijk ik er toch minder tegenop. Gewoon beginnen misschien ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende tienertrui !
  Goed idee : de duimgaten.
  Je hebt nog meer dingen veranderd van de kap , zo te zien. Leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh wat een zalige trui! Staat hier ook nog op het -veel te lange- lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie hoodie en ik vind de kleuren-combi prachtig!
  Die duimgaten zouden hier ook nogal scoren, moet ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterende trui!
  Knoopsgaten stikken met 'vuldraad',... moet niet alleen in tricot,... kan je altijd op die manier stikken, mooie vaste knoopsgaten, gaan niet uitrekken,... ook niet na een tijdje,... de draadjes zorgen ervoor dat de 'beentjes' van het knoopsgat er mooi gebombeerd uitzien. Neem daarvoor een 4-tal draadjes van de stikzijde waarmee je de knoopsgaten maakt, kleur op kleur, dan zijn de draadjes zeker nooit zichtbaar.
  Voor wie het nog nooit eerder probeerde: aan de slag, gewoon uittesten !!! Succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zalige hoodie, dat modelletje moet ik eens aan mijn dochter met een eigen smaak voorleggen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja die twee knopen aan die kap, schoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n kapvariant met twee knopen zou hier ook wel super scoren bij de jongens hoor ! Superhint !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze straalt echt met die kleuren, knap en stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och, wat een mooi exemplaar!
  De kap met knopen is heel tof, ze straalt ook echt.
  Zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die is echt prachtig geworden ik kan me voorstellen dat je dochter er heel blij mee is, ik ga hem ook op mijn to do lijstje zetten om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hou niet van hoodies, maar deze vind ik toch wel wat! De kap met knopen plus de duimgaten maken het wel tof. Ik toon het voorlopig niet aan mijn kroost, want dan heb ik het zitten :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De hoodie werd al een eind geleden besteld door de dochter. Broer en zus ... vanshoodie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts