Louisa in her red castle

Januari, nieuwjaarsmaand, februari ook nog nieuwjaarsmaand en zelfs in maart staat er nog een nieuwjaar gepland bij een peter! Enfin, het is maar hoe je de gelegenheid een naam geeft.
Straks gaan we dus nieuwjaren bij ons jongste nichtje, waar de MDH peter van is. En ik had heel veel zin om die knappe Louisa-dress eens te proberen.
Als onze meiden heden ten dage door roze prinsessenkleren rond de oren geslagen worden, bleek het vroeger maar een klein beetje anders te zijn. Ik kon een tijdje terug een echt retro prinsessenstofke op de kop tikken (de prinses zelf is eigenlijk niet te zien, alleen het kasteel van haar koninklijke familie, de prinses zelf, die kreeg toen nog een degelijke opleiding binnen de muren van het kasteel, denk ik ...). Ten tijde dat roze nog niet als de kleur voor DE prinses en alles wat tot het koninkrijk behoorde werd beschouwd. Rood kon toen blijkbaar ook! Ik koos een rode piquéstof om het geheel wat te breken. Ik dacht even na welke versie ik dan wilde van de meerdere mogelijkheden met dit patroontje. Ik vind de uitsnijdingen wel mooi in het rugpand, maar besloot deze enkel te accentueren met een paspeltje en niet met een stoffencombinatie.


En de peter van het meisje deed ook een inspanning, hij werd er namelijk op uitgestuurd voor de blinde rits. De dames van de soldeur beschouwen mijn man waarschijnlijk al als courante klant. De ochtend zelf vroeg ik hem ook nog twee grote witte 'retro'-knopen mee te brengen. Dat vond hij toch al een beetje een lastiger karwei, maar als het milieu daardoor een ietsiepietsie gespaard wordt (een autorit gespaard), dan wil hij het toch maar doen. Alleen overtuigden de dames hem dat ecru ook kon, ondanks het witte paspeltje. Hij bracht twee heel schoon knopen mee, maar toch niet zo mooi want niet wit. Maar in mijn zoektocht voor mijn naderende groots naaiproject kon ik toch nog twee mooie eenvoudige knopen vinden (die wel een stuk duurder geprijsd waren en helemaal niet zo speciaal ;-( ... En waarschijnlijk kan ik één van die heel schoon knopen gebruiken in mijn groots naaiproject!

 Het stofje kan eigenlijk in alle seizoenen (met of zonder t-shirt eronder), dus vermoed ik dat de maat wel ok zit. Ik kijk al uit om haar in de Louisa te zien!


Reacties

 1. Wat een leuke -rode- versie!
  Het meisje dat het zal dragen zal zich ongetwijfeld een echte prinses voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste versie die mij echt kan bekoren. En rood is zoveel mooier dan roze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HEEL MOOI !!!
  Zou er in dit kasteel ook een 'hof-fotograaf' zijn...??? Wij wachten op een foto van de prinses !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!!! En wat een fantastisch mooi stofje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me aan bij iedereen hierboven, wat een prachtige jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! En die rode stof vanwaar heb je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rode stof had ik al een eindje, ik bracht deze ooit eens mee van het stoffenspektakel en maakte er ook al een rok voor mezelf uit, kijk maar eens op deze blog bij juli 2012 (in het rood part II)! Goede kwaliteit, dat weet ik ondertussen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts